Започналата в небето над балканска държава драма приключи трагично.Пътниците на борда

...
Започналата в небето над балканска държава драма приключи трагично.Пътниците на борда
Коментари Харесай

Откриха изчезналия самолет в Хърватия: Всички за загинали

Започналата в небето над балканска страна драма завърши трагично.

Пътниците на борда на самолета " Чесна ", който изчезна през вчерашния ден от радарите, а през днешния ден бе открит, са починали.

Това заяви хърватската гражданска отбрана, представена от телевизия Ен1 и Българска телеграфна агенция.

Изчезналият в Хърватия самолет модел " Чесна " бе намерен малко преди обяд в хълмистата и гориста зона на Брочанац, в област Карловац, заяви хърватският " Ютарни лист ".

Спасителният екип е видял и снимал с дрон елементи от опашката, крилата и кабината на самолета и е съобщил точните координати на мястото.

Самолетът излетя от град Сплит на брега на Адриатическо море и изчезна от радарите през вчерашния ден преди обед на път за Германия. Хърватските медии означават, че времето е било извънредно неподходящо за полети.

Около 400 души участваха в издирването.

Щом бе забелязан от въздух, бяха изпратени наземни сили. За страдание, е доказано, че всички пасажери от самолета " Чесна " са починали и следва полицейско следствие, сподели шефът на гражданска отбрана Дамир Трут.

Той не уточни каква е националността на починалите.

По-рано " Ютарни лист " цитира началника на полицейското ръководство в Карловац Дарко Братич, съгласно който водачът е швейцарски жител, мъжът и дамата са немски жители, а на борда е имало един хърватски жител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР